Profesoara demisă după ce a criticat-o pe Gabriela Firea a creat un manual de Limba Română

Profesoara de Limba română, Cristina Tunegaru, care în urmă cu câteva luni anunța că a fost dată afară de la școala unde preda, după ce a criticat-o pe Gabriela Firea, a scris un manual de Limba Română, pentru clasa a V-a.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 10:51

Profesoara de Limba română, Cristina Tunegaru, care în urmă cu câteva luni anunța că a fost dată afară de la școala unde preda, după ce a criticat-o pe Gabriela Firea, a scris un manual de Limba Română, pentru clasa a V-a.

 „În ultimele săptămâni am muncit mult și cu drag la un manual de Limba Română pentru clasa a V-a care respectă noua programă. Vreau să-l distribui gratuit tuturor copiilor și profesorilor, pentru că nu știm când și dacă problema manualelor va fi rezolvată. Am atașat mai jos un manuscris al manualului. Îl puteți folosi ca atare și vă rog să îmi trimiteți toate recomandările, sugestiile, corecturile necesare. Mi-ar fi foarte util și un pic de sprijin pe partea grafică. Rezultatul final va fi un manual gratuit, sub licență deschis”, a scris profesoara, pe Facebook.

Manualul conceput de aceasta are 164 de pagini şi este structurat în opt capitole, care tratează teme diferite, cum ar fi „Familia şi prietenii”, „Magia cărţilor”, „Eroi preferaţi” sau „Aventură în natură”. Manualul poate fi descărcat AICI

Cristina Tunegaru a avut de-a lungul timpului postări în care critica sistemul de învăţământ dar şi pe primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Mi-e ruşine de colegii mei, profesorii de la Şcoala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfăşurat de Gabriela Firea sub pretextul conştientizării pericolelor internetului. Au aşteptat-o de la intrare, cuminţi, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcaţi cu tricourile şi purtând şepcile primăriei, copiii şcolii devin marionete care arată supuşenia adulţilor. Să nu uităm, dragi colegi, că şcoala nu e troaca unor animale politice", scria Cristina Tunegaru, în 5 aprilie, pe pagina sa de Facebook.

În 4 mai, Cristina Tunegaru, a afirmat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că a fost dată afară de la Şcoala Generală nr. 95, unde preda Limba şi Literatura Română, fără să fie anunţată sau evaluată.„Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară! Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017. Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt. Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază", a scris Cristina Tunegaru, pe Facebook.

În urma acestor poziţii ferme, mai multe publicaţii au insinuat că în spatele acestei demiteri s-ar afla primarul Capitalei, însă, Gabriela Firea a condamnat ferm aceste acuzaţii, adăugând că „regretă că mai multe instituții de presă au ales să încerce să inducă ideea că destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost făcută ca urmare a faptului doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa Primarului General în această iarnă".„Ca fost cadru didactic, știu că această meserie se face îndeosebi cu inima, le mulțumesc și acum profesorilor mei care au știut să ne încurajeze, pe mine și pe colegii mei din școală, liceu sau facultate, să nu renunțăm niciodată să facem ce ne dorim. Dascălii merită tot respectul și toată prețuirea noastră, fără profesori o națiune nu are viitor", a afirmat Gabriela Firea. 

Biroul de presă al Primăriei Generale mai informează că Inspectorul general al Municipiului București, Florian Lixandru, susține ca dna Profesor Cristina Tunegaru se afla pe un post de suplinitor la școala generală nr.95 din Capitală, post care a fost solicitat de un profesor titular, în condițiile formulate de lege.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...