5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPress One: Șefa editurii care va domina piața manualelor școlare a fost...

Press One: Șefa editurii care va domina piața manualelor școlare a fost instruită de noul rector al Academiei SRI

Editura de stat care va tipări toate manualele folosite de elevii din România este condusă, din luna octombrie, de Maria Mihaela Nistor, care este absolventă a Școlii Doctorale Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate de la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universității "Babeș-Bolyai" (UBB), informează, miercuri, site-ul Press One.

Potrivit acestei surse, Maria Mihaela Nistor "şi-a obținut titlul sub coordonarea profesorului Adrian Ivan, fost cadru didactic al UBB, recent numit, prin concurs, rector al Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul a SRI".

În 2015, Maria Mihaela Nistor și-a luat doctoratul în Relații Internaționale și Studii Europene cu o teză referitoare la efectele migrației, intitulată "(De)Constructing the Migration-(In)Security Nexus. Case Studies: Canada and Germany".

Potrivit Press One, "Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană de la Facultatea de Istorie a UBB a fost înființat în 2007 de profesorul universitar Adrian Ivan (48 de ani). Majoritatea celor care predau la acest Departament provin din servicii secrete − SRI şi SIPI, sunt ofițeri în rezervă ai MApN sau cadre active în Ministerul Administrației și Internelor".

Mai mult, "potrivit unor surse din UBB, unul dintre primii colaboratori ai lui Adrian Ivan, care l-au ajutat să construiască Departamentul de Studii Internaţionale de la UBB, este chestorul în rezervă Gelu Oltean, fost șef al Direcției de Informații și Protecție Internă din MAI".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă