Pavel Năstase susține că nu se pune problema ca Ministerul Educației să renunțe la evaluările naționale

Ministerul Educației nu va renunța la evaluările naționale, întrucât îi ajută pe profesori să vadă parcursul elevilor la școală, a declarat, marți, ministrul Pavel Năstase.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2017 - 20:28

Ministerul Educației nu va renunța la evaluările naționale, întrucât îi ajută pe profesori să vadă parcursul elevilor la școală, a declarat, marți, ministrul Pavel Năstase, informează Agerpres.

„Nu se pune această problemă (a renunțării la evaluările naționale — n.r). Eu am exprimat un punct de vedere personal că sunt sisteme performante în lume și am dat ca exemplu sistemul japonez unde, până la vârsta de 10 ani, copiii nu dau asemenea evaluări. Și am spus că, așa cum prevede legea educației, aceste evaluări care sunt prevăzute în clasa a II, a IV, a VI-a sunt foarte bine-venite. Deci, avem nevoie din timp în timp să vedem parcursul unui elev și, în funcție de asta, profesorul ar trebui să-i pregătească o fișă de parcurs pentru viitor care să îl aducă la nivel cu ceilalți. Deci e o evaluare de nivel de pregătire și este foarte bine-venită", a afirmat Năstase, după audierea la Comisia de învățământ a Camerei Deputaților.

Potrivit ministrului Educației, aceste evaluări lasă impresia unor examene. „Lucrul acesta, fiind organizat la nivel național, cu subiecte unice, lasă impresia unui examen de bacalaureat sau a unui examen de evaluare națională, or, acest lucru, după părerea mea, ar trebui să se întâmple de mai multe ori pe parcursul învățământului primar, dar asta trebuie să o facă în mod individual fiecare cadru cu elevii pe care îi are în clasa respectivă și să pregătească foarte minuțios aceste fișe pe care să le discute eventual și cu părinții și cu elevii pentru că altfel degeaba dăm aceste evaluări", a explicat Pavel Năstase.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...