25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialO profesoară din Vaslui a fost lovită de către un fost elev...

O profesoară din Vaslui a fost lovită de către un fost elev în incinta şcolii

O profesoară de la Gimnaziul nr. 8 “Alexandra Nechita” din Vaslui a fost lovită cu pumnul în faţă, în incinta şcolii, de către un fost elev al unităţii de învăţământ, transmite NewsIn.

Potrivit directorului şcolii, Cristin Ciubotaru, doi foşti elevi ai unităţii, unul în vârstă de 15 şi altul de 17 ani, au intrat în unitatea de învăţământ în timpul unei pauze. Profesoara de serviciu le-a cerut să părăsească sediul, moment în care unul dintre tineri a bruscat-o şi a lovit-o cu pumnul în faţă.

“Doamna profesoară le-a spus «Părăsiţi incinta, pentru că nu sunteţi din şcoala aceasta!». În momentul acela, unul dintre ei a împins-o în sala de clasă şi acolo s-a produs incidentul. Doamna profesoară a fost bruscată, de două – trei ori, şi lovită cu pumnul în faţă, sub privirile elevilor. Copiii nici nu au apucat să reacţioneze, pentru că cei doi au fugit”, a declarat, miercuri, corespondentului NewsIn, directorul Gimnaziului nr 8 “Alexandra Nechita” Vaslui, Cristin Ciubotaru.

Unitatea şcolară a rămas fără pază după ce posturile au fost reduse.

“Vom căuta soluţii pentru a asigura paza unităţii şcolare. Dacă am fi avut un paznic al şcolii, cei doi nu ar fi putut pătrunde în unitate. E o faptă reprobabilă, ne-a afectat pe toţi, suntem marcaţi, nu e posibil să ajungi să te lovească un elev care nici nu te cunoaşte”, a declarat Cristin Ciubotaru.

Cadrele didactice spun că nu se mai simt în siguranţă la şcoală. Profesoara agresată şi-a scos certificat medico-legal şi a făcut plângere la Poliţie. Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal.

“Tinerii au fost identificaţi şi au fost luate măsuri contravenţionale pentru că au pătruns în unitatea şcolară şi au provocat scandal. Cuantumul amenzilor este de 200 de lei, pentru fiecare. Pe numele tânărului de 17 ani poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe”, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Ştraub. Tânărul bătăuş riscă până la trei luni de închisoare.

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă