10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Educației le promite profesorilor că vor fi plătiți pentru simulări din...

Ministerul Educației le promite profesorilor că vor fi plătiți pentru simulări din 2015

Ministerul Educației Naționale precizează, într-un răspuns transmis Rl miercuri, că profesorii care participă la simularea examenelor naționale din 2014 nu vor putea fi plătiți, din cauza fondurilor insuficiente, și că a anunțat acest lucru ”de la bun început”. Totodată, MEN precizează că abia din 2015 profesorii care participă la simulări vor fi plătiți, întrucât ministrul Remus Pricopie a anunțat că va demara un proiect cu fonduri europene, în valoare de 50 de milioane de euro.

Răspunsul MEN vine în contextul în care, la începutul lunii noiembrie, profesorii din învățământul preuniversitar din Iași au dat în judecată ministerul, pentru că nu au fost plătiți și nu au primit nici zile libere pentru participarea la simularea examenelor naționale.

Citește și: Profesorii din învățământul preuniversitar din Iași au dat în judecată Ministerul Educației

”Nu comentăm speţe aflate pe rolul instanţelor atât timp cât acestea sunt în desfăşurare. Ce vă putem spune, în schimb, este că Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat de la bun început că participarea cadrelor didactice la simularea examenelor naţionale din 2014, simulare organizată de MEN, nu poate fi plătită din cauza fondurilor insuficiente. Vestea bună este că, în anul 2015, participarea la simulările organizate de MEN va putea fi remunerată ca urmare a accesării unui proiect cu fonduri europene. Potrivit declaraţiei ministrului Remus Pricopie, „dascălii vor primi bani pentru supravegherea şi corectarea lucrărilor de la aceste simulări şi examene, dintr-un proiect european în valoare de 50 de milioane de euro aflat în acest moment în fază de redactare”, se arată în răspunsul Ministerului Educației.

Citește și: UPDATE. Guvernul Ponta le-a promis sindicaliștilor din învățământ mărirea salariilor și o nouă lege a educației, înainte de alegeri. Vezi reacția lui Pricopie

400 de cadre didactice, afiliate Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar, au intentat proces Ministerului Educației, pentru că nu au primit nici bani, nici zile libere pentru munca lor la simulările din anul școlar 2014-2015.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă