Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Educaţiei a suplimentat fondurile alocate programului "Bani de liceu"

Ministerul Educaţiei a decis să suplimenteze fondurile alocate programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", astfel încât toţi cei peste 128.000 de solicitanţi eligibili să primească sprijinul financiar de 180 ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 12:54

Ministerul Educaţiei a decis să suplimenteze fondurile alocate programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", astfel încât toţi cei peste 128.000 de solicitanţi eligibili să primească sprijinul financiar de 180 de lei pe lună, au anunţat, miercuri, reprezentanţii ministerului citaţi de NewsIn.

"Într-o situaţie economică dificilă precum cea prin care trece România în acest moment este esenţial ca şcolarizarea elevilor cu resurse financiare limitate să nu fie afectată. De aceea, ca ministru al Educaţiei, am hotărât suplimentarea fondurilor alocate programului 'Bani de liceu', astfel încât toţi solicitanţii eligibili să beneficieze de acest sprijin. Combaterea abandonului şcolar este un element important de combatere a dificultăţilor economice şi sociale pe termen lung", spune ministrul de resport, Daniel Funeriu.

Suma totală aferentă acestui program pe anul financiar 2010 este de 173,3 milioane lei, precizează ministerul.

Potrivit HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar în cadrul, sprijinul financiar lunar de 180 RON va fi acordat solicitanţilor care au îndeplinit criteriile prevăzute de HG nr. 1488/2004 şi au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 de lei. Liceenii vor primi suma 180 de lei pe lună pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie. Fondurile vor fi alocate de către Ministerul Educaţiei şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Autorităţile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar.

Citește totul despre:

Comentarii