Liviu Pop: Nu putem spune că avem o siguranţă a elevului şi profesorului în toate şcolile din ţară

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, marți, că nu se poate spune că există „o siguranță a elevului şi profesorului în toate şcolile din ţară”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2017 - 16:11

 Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, marți, că nu se poate spune că există „o siguranță a elevului şi profesorului în toate şcolile din ţară”, potrivit News.ro.

„Alături de autorităţile locale trebuie să îmbunătăţim paza unităţilor şcolare şi facem acest lucru prin strategia naţională privind combaterea violenţei în şcoli. Sunt două  elemente pe care trebuie să le înţelegem: curtea şcolii, lângă şcoală şi, efectiv, în interiorul unităţii de învăţământ unde măsurile se pot lua doar cu ajutorul autorităţilor locale sau judeţene, în funcţie de cine e proprietarul”, a spus Liviu Pop.

În acelaşi context, Liviu Pop a declarat că nu se poate vorbi de pază şi siguranţa elevilor şi profesorilor în toate şcolile din ţară.

„Descentralizarea îşi spune cuvântul. Sunt situaţii în care Lolitia Locală asigură paza, sunt situaţii în care avem firme de pază. Avem şi un judeţ pilot care anul trecut a pilotat un fel de buton de panică: ori de câte ori apărea un act de violenţă în şcoală se acţiona un buton de panică conectat la 112 şi lucrurile mergeau foarte  bine. E o continuă modernizare a ceea ce înseamnă pază în şcoli. Astăzi nu putem spune că avem o siguranţă a elevului şi profesorului în toate şcolile din ţară, dar, în pararel cu celelalte măsuri, ne vom ocupa şi de acest aspect ”, a mai spus ministrul Educației.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...