Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grevă spontană în liceele din Craiova

Alţi aproape o sută de profesori de la Colegiului Tehnic "Matei Basarab" au declanşat, miercuri, un protest spontan, fiind nemulţumiţi că şi-au primit salariile diminuate cu aproximativ 50 la sută, după ce profesori de la alte trei ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 15:28

Alţi aproape o sută de profesori de la Colegiului Tehnic "Matei Basarab" au declanşat, miercuri, un protest spontan, fiind nemulţumiţi că şi-au primit salariile diminuate cu aproximativ 50 la sută, după ce profesori de la alte trei licee din oraş au refuzat să intre la cursuri, din acelaşi motiv, informează NewsIn.

Cadrele didactice de la Colegiului Tehnic "Matei Basarab" şi-au anunţat elevii că joi nu vor intra la ore şi că vor continua protestul până când îşi vor primi salariile care li se cuvin, transmite corespondentul NewsIn.

Cele 94 de cadre didactice au declanşat protestul în jurul orei 13.00, când au refuzat să mai intre la cursuri.

"Noi am primit indemnizaţia pentru concediu în luna iulie, nu în iunie cum era lega. De câteva zile, am trimis la Primărie ştatele de plată, însă ele au fost trimise înapoi fără nicio rezoluţie. Nu ni s-a spus că nu sunt aprobate şi ne-am trezit acum cu bani mai puţin, nu cu 25 la sută, aşa cum ne aşteptam, ci cu 50 la sută. Este un abuz. Am anunţat conducerea şcolii de demersul nostru şi am anunţat şi elevii că nu vom intra la ore până nu ne sunt respectate drepturile", a declarat Nicuşor Cotarcu, unul dintre liderii de sindicat din cadrul unităţii de învăţământ.

După declanşarea conflictului spontan, în unitate a fost chemat şi Constantin Lungulescu, preşedintele filialei doljene a Sindicatului "Spiru Haret". "Protestul pleacă de la oameni, noi am fost chemaţi astăzi în mai multe unităţi de învăţământ, acolo unde membrii noştri de sindicat sunt nemulţumiţi de faptul că le-au fost ciuntite salariile", a declarat Constantin Lungulescu.

Profesorii de la trei instituţii de învăţământ craiovene au declanşat proteste spontane, miercuri dimineaţă, din cauză că din salariul aferent lunii octombrie le-au fost reţinute sumele primite ca indemnizaţie de concediu în luna iulie. Primii care au declanşat proteste au fost profesorii de la Colegiu Naţional "Carol I", aceştia fiind urmaţi de cadrele didactice de la Grupul Şcolar Industrial Alimentar „Traian Demetrescu" şi de la Liceul „Ştefan Odobleja".

O delegaţie a cadrelor didactice de la Colegiul Naţional "Carol I" s-a întâlnit, miercuri, cu subprefectul de Dolj Cristian Şovăilă, căruia i-a înmânat un memoriu în care îi prezintă motivul grevei spontane. Şovăilă le-a promis profesorilor că va discuta cu reprezentanţii Primăriei Craiova. "Am primit un memoriu de la profesori. Am avut o discuţie civilizată, îi înţeleg foarte bine. Le-am explicat cum stă situaţia. Noi nu putem face mare lucru, dar le-am spus că măcar putem propune Primăriei să găsească o soluţie de genul unei reţineri eşalonate, ca să nu le ia toţi banii deodată", a declarat subprefectul Cristian Şovăilă după finalizarea discuţiilor cu profesorii.


Citește totul despre:

Comentarii