FOTO. Evaluarea Națională 2017. Subiectele la Limba și Literatura Română

Evaluarea Națională 2017. Subiectele la Limba și Literatura Română. Elevii de clasa a VIII-a au avut de argumentat de ce poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. Totodată, ei au avut de făcut compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

19.06.2017 - 13:06

Evaluarea Națională 2017. Subiectele la Limba și Literatura Română.  Elevii de clasa a VIII-a au avut de argumentat de ce poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. Totodată, ei au avut de făcut compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă.

Descărcați subiectele în format .PDF.

Elevii au primit un fragment din poezia „Ploaie", de Magda Isanos, având de răspuns la şase întrebări referitoare la elemente ale textului.  De asemenea, li s-a cerut să redacteze o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei competiţii sportive.

La al doilea subiect, elevii au primit un text la prima vedere la care au avut două cerinţe principale - una care a vizat înţelegerea şi una care a vizat elemente de gramatică.

Evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a a început pe 19 iunie, cu proba scrisă la Limba şi Literatură Română, urmând ca miercuri, 21 iunie, absolvenţii să susţină proba la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor da pe 22 iunie proba la limba maternă, anunţă Ministerul Educaţiei.

Conform datelor centralizate de minister, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară). Probele vor fi organizate în 4.164 de centre.

Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...