Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

EVALUARE. Universităţile româneşti pierd 100 de locuri în clasamentul internaţional

Patru instituţii de învăţământ superior din Romania figurează în “Clasamentul Internaţional al Universitatilor - QS World University Rankings”  publicat astazi pe TopUniversities.com/Rankings2013. ...

Share

Petre Badica 0 comentarii

10.09.2013 - 15:49
Patru instituţii de învăţământ superior din Romania figurează în “Clasamentul Internaţional al Universitatilor - QS World University Rankings”  publicat astazi pe TopUniversities.com/Rankings2013.

 

Clasamentul realizat în acest an este cel mai extins de până în prezent, cuprinzând 100 de noi universităţi, ajungând astfel la un top 800, cu 76 de ţări reprezentate. Pe lângă date statistice referitoare la cercetare şi procesul de predare, clasamentul universităţilor realizat de QS este cel mai mare de acest gen, incluzând şi sondaje bazate pe opiniile a 62,094 de cadre universitare (QS Global Academic Survey) şi 27,957 angajatori ( QS Global Employer Survey). In această ediţie a clasamentului, România este prezentă cu patru universităţi: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj – Napoca, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de vest din Timişoara toate aflate între poziţiile 700 şi 800. Trebuie spus că dacă acest clasament rămânea precum în 2012 la numai 700 de poziţii nu aveam nici o universitate în Clasamentul Internaţional al Universitatilor - QS World University Rankings. Anul trecut toate cele patru universităţi se aflau cu 100 de poziţii mai sus între locurile 600 şi 700.

 Ben Sowter, coordonatorul departamentului de cercetare din cadrul QS, declara ca: „Deşi au pierdut câteva poziţii, universitatile din Romania rămân în top 800 mondial. Dificultăţile cu care se confruntă sistemul universitar în România şi situaţia economică generală sunt printre cauzele acestei căderi în clasament. Toate instituţiile evaluate au înregistrat o scădere în ceea ce priveşte numărul de citări ale lucrărilor academice, numărul cadrelor universitare şi al studenţilor internaţionali.”  La nivel global, MIT ( Massachusetts Institute of Technology) ramane in continuare in fruntea clasamentului, insitutia fiind urmata de Harvard si Cambridge. In Europa Centrala si de Est, Rusia domina in continuare pozitiile, cu 11 universitati in top 20 regional.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...