13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRezultatele repartizării computerizate la liceu, publicate pe site-ul admitere.edu.ro. Lista liceelor cu...

Rezultatele repartizării computerizate la liceu, publicate pe site-ul admitere.edu.ro. Lista liceelor cu cele mai mari medii de admitere

UPDATE 16.20: Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017 au fost afişate pe site-ul admitere.edu.ro. Din 21 până în 29 iulie vor putea fi depuse dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Astfel, dintre cei 119.578 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 118.661(99,2%) de elevi, conform uneia dintre opţiunile exprimate. Dintre aceştia, 70.692 (51,48%) de elevi au ales filiera teoretică, iar 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o medie de 15 opţiuni/elev.

971 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie.

Primele 10 licee la nivel naţional, în funcţie de cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele:

Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,56 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,56 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,54 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,49 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,47 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,42 – ultima medie de admitere, 9,96 – prima medie de admitere

Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 – ultima medie de admitere, 9,99 – prima medie de admitere

Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara: 9,31 – ultima medie de admitere, 9,98 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional din Iaşi: 9,27 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova: 9,19 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, potrivit reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învăţământul profesional, 11.923 deelevi la specializări vocaţionale (dintre care 479 de elevi în învăţământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor romi şi 660 de elevi în învăţământul special.

———-

Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a în învățământul liceal are loc marți. Astfel, în intervalul 21 – 29 iulie, viitorii liceeni pot depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat este programată miercuri. Tot miercuri, fiecare liceu va afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate, iar între 21 şi 29 iulie este prevăzută depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

În 7 iulie, Ministerul Educației a publicat ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a, pe site-ul admitere.edu.ro, listele cu  candidaţi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, fiind afişate şi la fiecare şcoală.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75 la sută şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, cu o pondere de 25 la sută.

A doua etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 – 2017 începe miercuri. Astfel, în 20 iulie are loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă. Între 21 și 22 iulie este programată susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă. În 23 iulie vor fi afișate rezultatele la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvate eventualele contestaţii.

În perioada 20 – 25 iulie este prevăzută completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii. În 25 iulie – completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă

Între 20 – 26 iulie – introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori. În 27 iulie – transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere, în 28 iulie – repartizarea computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii, în 28 iulie – afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat

Afişarea de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

Între 28 și 29 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii din etapa a doua, în 29 iulie – transmiterea de către unităţile de învăţământul liceal de stat a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape ale admiterii, iar între 1 și 4 august – rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat la primele două repartizări computerizate..

 

 

 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă