13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDeschidere festivă a noului an de studii la Academy+Plus

Deschidere festivă a noului an de studii la Academy+Plus

Academy+Plus, școala profesio­nală gratuită de IT, deschisă în 2014 la Cluj în colaborare cu Școala 42 din Paris, își lansează noul an de studii. Reprezentanții școlii pariziene vor fi prezenți la deschiderea festivă de miercuri seara.

În primul an de Academy+Plus, 60 de studenți au absolvit cursurile organizate de școala de IT. 30 dintre aceștia au participat la internship-uri în perioada studiilor. Majoritatea acestora este angajată în cadrul unor companii clujene de tehnologia informației.

Succesul Academy+Plus este demonstrat și de faptul că, în acest an, pentru cele 350 de locuri puse la dispoziția celor care doresc să se specializeze în domeniul informatic au candidat peste 1.500 de persoane: liceeni, studenți sau pesoane aflate în proces de reconversie profesională.

Care este atu-ul Acade­my+Plus? Metoda de predare este una alternativă și vine în completare la parcursul educațional clasic. Curicula este axată pe foarte multă practică și pe învățarea prin jocuri (gamification). Este o școală care nu are orar fix (e deschisă 24 de ore), nu are note sau profesori în sens clasic. Fiecare student parcurge materia în ritmul său, în funcție de cunoștințele și aptitudinile sale și trece la nivelul superior de instruire după ce obține nivelul cerut de competență.

Modelul va fi aplicat și la Chișinău

„Academy+Plus dezvoltă și abilitățile de muncă în echipă, învățarea de la cei de aceeași vârstă, precum și capacitatea de a realiza și gestiona proiecte. Toate aceste lucruri pregătesc candidatul pentru munca efectivă în companiile de IT”, spune Bogdan Herea, fondatorul Academy+Plus.

Un alt indicator al succe­sului Academy+Plus este reprezentat de faptul că acest proiect va fi extins și peste Prut, la Chișinău, acolo unde comunitatea de IT cunoaște o dezvoltare accelerată, ceea ce sporește necesarul de forță de muncă bine calificată. 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă