7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialCum arată SUBIECTELE și BAREMUL la MATEMATICĂ la Evaluarea Națională. Subiecte mai...

Cum arată SUBIECTELE și BAREMUL la MATEMATICĂ la Evaluarea Națională. Subiecte mai dificile decât în ultimii ani

EVALUARE NATIONALA 2017. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut, miercuri, proba scrisă la Matematică, în cadrul Evaluării Naționale, după ce luni au susținut proba la Limba Română. 

La prima vedere, specialiștii cred că gradul de dificultate este peste medie. Mare atenție a trebuit acordată la subiectul III, punctele b și c .

Consultați subiectele atașate articolului. 

România liberă va reveni în curând cu o analiză amănunțită în curând.

Subiectele pot fi citite și pe siteul http://mate.info.ro

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat șase exerciții, printre care: să noteze intersecția a două mulțimi, să facă un calcul in care să respecte ordinea operațiilor, să afle latura unui pătrat, lungimea muchiei unei piramide. La al doilea subiect, elevii au avut de desenat un cub, să facă un exercițiu cu radicali, respectând ordinea operațiilor, să rezolve o funcție și o expresie. La al treilea subiect, elevii au avut de rezolvat două probleme geometrice, cu un dreptunghi și un cilindru.  

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 144.890 de candidaţi, dintre care 144.740 din seria curentă şi 150 din seria anterioară, iar examenul este organizat în 4.164 de centre.

Joi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. 

Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum.

De asemenea, o altă noutate este că s-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finală fiind cea după contestaţie. La depunerea contestaţiei, elevii vor da o declaraţie scrisă în care îşi vor asuma că în urma recorectării lucrării nota iniţială poată să scadă.

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că a pus la dispoziţia celor implicaţi în acest examen, începând de luni, linia TELVERDE 0800801100, numărul de telefon putând fi apelat gratuit. Numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri), precizează Ministerul Educaţiei.

Cele mai citite

Numărul de persoane care trăiesc în sărăcie în Italia a crescut în 2023

Situația economică dificilă a Italiei se reflectă în cifrele recente publicate de Institutul Național de Statistică (ISTAT), care arată o creștere alarmantă a numărului...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Nou termen de finalizare pentru Sagrada Familia din Barcelona. Va fi gata la mai bine de 140 de ani de la începerea construcției

Vestita Sagrada Familia din Barcelona (Spania) are un nou termen de finalizare: anul 2026, la mai bine de 140 de ani de la începerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă