Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație: Există suspiciuni de plagiat în cazul a trei lucrări scrise de președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român

Există suspiciuni de plagiat în ceea ce privește două articole și o carte, publicate de președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, lectorul universitar dr. Alin Petrache.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2016 - 13:41

Există suspiciuni de plagiat în ceea ce privește două articole și o carte, publicate de președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, lectorul universitar dr. Alin Petrache, potrivit unui articol publicat pe site-ul Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație. 

Potrivit sursei citate, articolele, apărute în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, ar conține, aproape integral, fragmente preluate cuvânt cu cuvânt de la alţi autori, fără ghilimele şi note de subsol. Similar, zeci de pagini din carte ar conține fragmente de la alți autori, fără să fie citați.

Alin Petrache dă vina pe o „eroare”, respectiv „neatenţie” şi promite retragerea articolelor, precum şi revizuirea volumului, precizează autorul articolului publicat pe site-ul Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație.

Alin Petrache a fost jucător de rugby. După retragerea din activitate, a devenit președintele Federației Române de Rugby, funcție pe care a ocupat-o între 2009 și 2014. În 2012 a fost ales deputat PSD, iar din 2014 este președintele Comitetului Olimpic Român.

Citește continuarea pe site-ul Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație.

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...