Cum vrea ministrul Educației să rezolve situația de la liceul teologic din Mureș, care a generat un conflict diplomatic

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că, vineri, inspectorul general şcolar din Târgu Mureş va anunţa soluţia pentru Liceul romano-catolic, rămas fără drept de funcţionare. O variantă ar putea fi ca instituţia să continue cursurile pe lângă o altă unitate de învăţământ.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2017 - 20:18

 

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că, vineri, inspectorul general şcolar din Târgu Mureş va anunţa soluţia pentru Liceul romano-catolic, rămas fără drept de funcţionare. O variantă ar putea fi ca instituţia să continue cursurile pe lângă o altă unitate de învăţământ, informează Mediafax.

„Elevii vor avea aceiaşi profesori şi nu schimbăm clasele. Personalitatea juridică pe care am indicat-o noi este Liceul Bolyai Farkas din Târgu Mureş. Am primit o scrisoare deschisă de la părinţi. Le spun ca ministru al Educaţiei că am urmărit interesul elevului, indiferent că acesta este român sau minoritar, şi orice ar încerca să facă unii actori politici, nu vom fi de acord. Avem legal pârghiile să asigurăm dreptul la educaţie al elevilor", a declarat ministrul Liviu Pop. 

 

Anterior, inspectorul general şcolar, Ioan Macarie, declara că ISJ Mureş a avansat mai multe propuneri astfel încât cei 362 de elevi din 14 clase să fie şcolarizaţi în unităţi de învăţământ înfiinţate legal, autorizate şi acreditate, cum ar fi Liceul Teoretic „Bolyai Farkas" sau Colegiul Naţional „Unirea".


„Părinţii elevilor au refuzat categoric orice propunere, ei nu doreau şcoală cu personalitate juridică. Se putea realiza o structură, dar părinţii nu au dorit, iar acum ne aflăm în situaţia foarte complicată de a nu şti cum vor începe copiii şcoala. Am făcut apel la părinţi, dacă le pasă şi îi iubesc pe copii, să termine cu aceste lucruri care nu sunt la locul lor şi să se gândească la faptul că, de luni, copiii lor trebuie să înceapă şcoala. Avem dreptul să şcolarizăm aceşti copii în învăţământul obligatoriu, doar în acele unităţi şcolare în care există acte de înfiinţare", a spus şeful ISJ Mureş. 

Nemulţumiţi de întreaga situaţie, circa 2.500 de persoane au ieşit, miercuri seara, în faţa Prefecturii din Târgu-Mureş.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...