15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBucurești: Aproximativ 8.000 de candidați vor susține Bacalaureatul în sesiunea de toamnă

București: Aproximativ 8.000 de candidați vor susține Bacalaureatul în sesiunea de toamnă

Aproximativ 8.000 de absolvenți de clasa a XII-a din Capitală vor susține examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă, estimează Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Astfel, inspectorul Marian Banu, din cadrul ISMB, a precizat, pentru România liberă, că ”se mențin criteriile de exigență și seriozitate de la prima sesiune a Bacalaureatului. Să nu existe preconcepția că la sesiunea din toamnă nu vor fi aceleași criterii. Va fi un bacalaureat normal, cu înregistrarea candidaților și comisii serioase”.

Candidații care susțin examenul de Bacalaureat în toamnă sunt absolvenți de liceu care nu au reușit să obțină media 6 la sesiunea din iunie-iulie, dar și cei care au de susținut examene de corigență.

Anul trecut, promovabilitatea la sesiunea de toamnă a fost sub 20%.

Citește și: A doua sesiune a examenului de Bacalaureat începe în 18 august

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 și 19 august, în timp ce evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităților naționale va fi susținută pe 18 și 19 august.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va susține în zilele 19 și 20 august iar cea a competențelor digitale — pe 21 și 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba și literatura română, urmată pe 26 august de proba la limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august iar cea la alegere a profilului și specializării, în 29 august.

Afișarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în aceeași zi, în intervalul orar 12,00 — 16,00.

Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 2 și 3 septembrie, iar rezultatele vor fi afișate pe 4 septembrie.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă