Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BACALAUREAT 2017: Proba la alegere a profilului. Modele de subiecte la Fizică profil teoretic - REAL

BACALAUREAT 2017. Liceenii susțin, în 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

Share

Ruxandra Cosma 0 comentarii

27.06.2017 - 21:58

BACALAUREAT 2017. Liceenii susțin, în 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

La Fizică - profilul teoretic, ei au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu.

 Modelul la Fizică pus la dispoziție de Ministerul Educației este structurat în patru părți: mecanică, elemente de termodinamică, producerea și utilizarea curentului continuu și optică. Fiecare conține cinci întrebări grilă cu o singură variantă de răspuns și două probleme. 

La Mecanică, elevii sunt puși în fața unor noțiuni de genul: constanța electrică a unui fir, viteza unui automobil, randamentul planului înclinat sau coeficintul de frecare la alunecare. 

La Termodinamică, liceenii trebuie să răspundă unor cerințe referitoare la: gazul ideal, căldura molară, lucru mecanic al unui motor termic, energia internă maximă atinsă de un gaz ideal în procesul ciclic sau randamentul unui motor termic. 

La producerea și utilizarea curentului continuu, elevii au de rezolvat exerciții pentru care ar trebui să aibă cunoștințe referitoare la: rezistența electrică, coeficient termic al rezistivității, tensiune sau randamentulunui circuit. 

La optică, noțiunile sunt următoarele: energia cinetică maximă a fotoelectronilor, convergența unei lentile, surse de lumină monocromatice sau indicele de refracție. 

BAC 2017. Consultați modelele de subiecte la Fizică atașate articolului.

CALENDAR BACALAUREAT 2017 SESIUNEA DE VARĂ 

·         6 - 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

·         8 - 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

·         12 - 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D

·         14 - 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

·         26 iunie 2017- 27 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă, Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă

·         28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă

·         30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă

·         5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)

·         6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

·         10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale​

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...