Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BACALAUREAT 2017: Proba la alegere a profilului. Modele de subiecte la Biologie - REAL

BACALAUREAT 2017. Liceenii susțin, în 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

Share

Ruxandra Cosma 0 comentarii

27.06.2017 - 21:57

BACALAUREAT 2017. Liceenii susțin, în 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

La Biologie, ei au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. 

În modelul pus la dispoziție de Ministerul Educației, la Anatomie, la primul subiect, elevii au de completat o afirmație cu noțiunile lipsă, de rezolvat cinci întrebări grilă cu o singură variantă de răspuns și de stabilit caracterul adevărat sau fals pentru trei propoziții. Elevii trebuie să stăpânească cunoștințe referitoare la: profază, anafază, tipuri de țesut muscular, sistemul digestiv la mamifere, rinichii mamiferelor sau umoarea apoasă. 

La subiectul al doilea, la partea A, liceenii primesc o problemă despre circulația și compoziția sângelui. Ei trebuie, printre altele, să calculeze masa apei din plasma sângelui unui sportiv și să completeze problema cu o cerință formulată de ei folosind dovezi specifice biologiei. La B, li se dă o situație concretă despre încrucișări de plante de diferite tipuri. Elevii trebuie să rezolve patru cerințe legate despre combinațiile care rezultă în urma acestei combinații. 

La ultimul subiect, sunt două exerciții, fiecare cu câte trei subpuncte despre funcțiile de nutriție ale organismelor, respectiv măduva spinării și encefalul. Elevii trebuie să aducă informații suplimentare despre aceste noțiuni, să explice unele afirmații și să redacteze un minieseu cu titlul Măduva spinării. 

BAC 2017. Consultați modelele de subiecte la Biologie atașate articolului.

CALENDAR BACALAUREAT 2017 SESIUNEA DE VARĂ 

·         6 - 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

·         8 - 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

·         12 - 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D

·         14 - 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

·         26 iunie 2017- 27 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă, Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă

·         28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă

·         30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă

·         5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)

·         6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

·         10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale​

Citește totul despre:

Comentarii

loading...