10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAdmitere la facultate 2016. Care sunt cele mai căutate specializări

Admitere la facultate 2016. Care sunt cele mai căutate specializări

În topul preferințelor liceenilor, cele mai căutate facultăți sunt:Limbi moderne aplicate – cu 75,9 candidați/loc; Administrarea Afacerilor – cu 8,7 candidați/loc, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – cu 7,1 candidați/loc, Medicină Dentară – cu 4,48 candidați/loc, Facultatea de Drept (4,1 candidați/loc) și Facultatea de Medicină – cu 3,8 candidați /loc.

Universitatea Politehnică, București

La Universitatea Politehnică din București s-au înscris 4800 de candidați, topul preferințelor în materie de facultăți fiind:  topul preferințelor în materie de facultăți fiind: Automatică și Calculatoare, cu 2 candidați/loc, Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației cu 1,9 candidați/loc la buget, respectiv Transporturi, cu 1,1 candidați/ loc.

Numărul de locuri din oferta universității este distribuit astfel:

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației:

  • Calculatoare și tehnologia informației: 100 de locuri la buget si 5 la taxa
  • Inginerie Electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale: 510 de locuri la buget si 70 la taxa + 2 locuri pentru romanii de pretutindeni

Facultatea de Automatică și Calculatoare:

  • Ingineria sistemelor: 240 de locuri la buget si 60 la taxa
  • Calculatoare și tehnologia informației: 310 de locuri la buget si 140 la taxa + 2 locuri pentru romanii de pretutindeni

Facultatea de Transporturi:

  • Inginerie mecanică: 59 locuri la buget si 10 la taxa + 1 loc pentru rromi
  • Ingineria transporturilor: 140 locuri la buget si 20 la taxa
  • Inginerie electronică și telecomunicații: 95 de locuri la buget si 10 la taxa + 1 loc pentru romanii de pretutindeni
  • Ingineria autovehiculelor: 175 de locuri la buget si 20 la taxa

Locurile subvenționate pentru tinerii de etnie rromă fac parte din numărul total de locuri subvenționate de la buget după cum este menționat pe site-ul oficial al universității.

UMF Carol Davila, București

Si la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din București cererea a fost mare, ca in fiecare an, fiind înregistrate 3168 de înscrieri pentru examenul de admitere. Concurența cea mai mare a fost la Medicină Dentară cu 4,48 candidați/loc la buget , Facultatea de Medicină cu 3,8 candidați /loc la buget, urmată de  Facultatea de Farmacie, cu 1,85 candidați/loc.

Universitatea oferă pentru:

  • Facultatea de Medicină (6 ani și 360 de credite): 510 locuri bugetate și 200 la taxă (s-au înscris 1942 de candidați)
  • Facultatea de Medicină Dentară (6 ani și 360 de credite): 130 de locuri bugetate și 125 la taxă (s-au înscris 583 de candidați)
  • Facultatea de Farmacie (5 ani si 300 de credite): 140 de locuri bugetate și 100 la taxă (s-au înscris 259 de candidați)

Universitatea București 

Mulți tineri au optat și pentru Universitatea din București, unde numărul candidaților pentru examenul de admitere depășește 20.000, conform unui comunicat de presă. Cea mai populară alegere a fost Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (specializarea Limbi moderne aplicate), unde s-a înregistrat o concurență de 75.9 candidați pe loc.  În topul preferințelor se află și Facultatea de Administrație și Afaceri cu specializarea Administrarea Afacerilor (8,7 candidați/loc), Facultatea de Drept (4,1 candidați/loc) dar și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării: 7,1 candidați/loc.  

În topul preferințelor urmează Facultatea de Administrație și Afaceri cu specializarea Administrarea Afacerilor (8,7 candidați/loc), Facultatea de Drept(4,1 candidați/loc.) și Facultatea de Litere cu specializarea Comunicare și Relații Publice (4,2 candidați/loc).

Academia de Studii Economice (ASE), București

La Academia de Studii Economice din București, s-au înscris 8508 candidați, iar topul preferințelor elevilor arată astfel:

  • Informatică economică (in limba engleză): 3,6 candidați/loc și 1056 de înscriși
  • Finanțe și bănci: 1,8 candidați/loc și 854 de înscriși
  • Cibernetică și Economică: 3,8 candidați/loc și 818 de înscriși
  • Administrarea afacerilor în comerț, turism, servicii, merceologie și managementul calității: 1,6 candidați/loc și 815 de înscriși
  • Economie și afaceri internaționale: 1,8 candidați/loc și 773 de înscriși   

Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a anunțat că aproximativ 10.000 de candidați si-au depus dosarele pentru studiile de licență. Cele mai căutate facultăți au fost: Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, cu 2,45 candidați/loc (1615 de dosare depuse) urmată apoi de Facultatea de Matematică și Informatică, cu 2,73 candidați/loc (1258 de dosare depuse) și de Facultatea de Litere, cu 2,65 candidați/loc (1098 dosare depuse).

Universitatea Al.I. Cuza din Iași 

Un alt centru universitar foarte căutat de tinerii români este Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde și-au depus dosarul 8944 de elevi. Ei au optat pentru Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, unde s-au înscris 1935 candidați, apoi pentru Facultatea de Filozofie și Științe Social-Politice, cu 853 de înscrieri și pentru Facultatea de Drept, cu 707. Cea mai mare concurenta în funcție de specialitatea aleasă: Cibernetică, statistică și informatică economică cu 2,4 candidați/loc (la 509 înscriși), Biochimie cu 3 candidați/loc (la 332 înscriși) și Contabilitate cu 1,4 candidați/loc (la 315 înscriși).

Universitatea Lucian Blaga, Sibiu

Și la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, cererea a fost mare, fiind înregistrate 5452 de cereri pentru programele de licență. Cea mai căutată facultate a fost cea de Inginerie, cu 965 de înscrieri și cu o concurență de 1,03 candidați/loc, urmată de Medicină, cu 962 și o concurență de 3,1 candidați/loc și de cea de Științe Socio-Umane, cu 718 de înscriși și o concurență de 1,3 elevi/loc.

În curs de actualizare 

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă