12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecial544 de școli de stat din București NU au autorizație de securitate...

544 de școli de stat din București NU au autorizație de securitate la incendiu

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marian Banu, a declarat miercuri că 544 de clădiri din Capitală, folosite de învățământul de stat, nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu, informează Agerpres.

“Din punctul de vedere al situației existenței autorizațiilor de securitate la incendiu, din cele 919 clădiri pentru învățământul de stat sunt autorizate numai 37. Un număr de 338 clădiri nu necesită obținerea autorizației. Un total de 544 de clădiri nu sunt autorizate. În momentul de față sunt depuse documentațiile pentru autorizare pentru aproximativ 120 unități de învățământ cu clădirile aferente. Situația este la fel pentru învățământul particular, majoritatea unităților de învățământ particular nu sunt autorizate ISU. Această problemă va fi discutată în zilele următoare de reprezentanții autorităților locale și cu reprezentanții ISU pentru că se pune problema unei expertize și a unui studiu foarte serios făcut de către cei care sunt experți în acest domeniu”, a explicat Banu.

El a precizat că 24 de unități școlare din București nu au primit încă autorizație sanitară iar 57 de cabinete medicale nu au medic.

Referindu-se la cadrele didactice, Marian Banu a spus că, în momentul de față, în București, sunt 16.553 de posturi didactice-catedre, dintre acestea 13.519 ocupate de titulari, 1.594 ocupate cu suplinitori și 717 cu personal asociat sau pensionari.

“Sunt în curs de ocupare încă 700 de posturi în urma concursurilor. Dorim ca la începutul anului școlar fiecare copil care intră în clasă să găsească un cadru didactic la catedră”, a mai spus Banu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă