Foto Arhiva

Zeci de autoturisme şi autocare care au ieşit prin PTF Giurgiu-Ruse, au renunţat la călătorie

Câteva zeci de autoturisme şi autocare care au ieşit în ultimele 24 de ore de pe teritoriul României spre Bulgaria prin PTF Giurgiu-Ruse, au renunţat la călătorii şi au revenit în ţară după ce au luat act de situaţia de pe teritoriul Bulgariei cauzată de zăpadă şi viscol.

Share

Rl online 0 comentarii

27.02.2018 - 11:56

"În punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, se circulă în condiţii de iarnă, cu restricţii de circulaţie pentru maşinile de tonaj greu. Cu toate că ceilalţi participanţi la trafic nu au restricţii de circulaţie, în ultimele 24 de ore au fost câteva zeci de autoturisme şi autocare care ieşiseră din ţară prin PTF Giurgiu spre Ruse, Bulgaria, dar au renunţat la călătorii şi au revenit în România după ce au luat act de situaţia de pe teritoriul Bulgariei cauzată de zăpadă", a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful ITPF Giurgiu, Nicu Răboj.

El a afirmat că pe teritoriul Bulgariei a fost cod roşu din cauza zăpezii şi a viscolului, acum a fost introdus codul portocaliu, dar "din Districtul Ruse nu se intră, nu se iese", iar cei care trec frontiera în Bulgaria aşteaptă în parcări deblocarea drumurilor.

"Doar spre Veliko Târnovo se circulă în condiţii de iarnă", a completat şeful ITPF Giurgiu.

Şi DN 5 Bucureşti-Giurgiu, drumul care duce spre PTF Giurgiu-Ruse este restricţionat pentru circulaţia camioanelor, pentru autoturisme circulaţia fiind reluată marţi în coloană controlată cu antemergător rutier după ce drumul a fost închis pe timpul nopţii de luni spre marţi din cauza zăpezii şi a vizibilităţii reduse la viscolul puternic.

Judeţul Giurgiu se află sub cod portocaliu de zăpadă, viscol şi ger.

Comentarii