Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

World Education Fair, târg pentru elevii care vor să devină studenţi în afara ţării

Peste 70 de instituţii de învăţământ străine au venit la Bucureşti, în cadrul târgului World Education Fair, ca să îşi prezinte ofertele elevilor români care îşi doresc să studieze în afara ţării, Marea Britanie rămânând în topul preferinţelor.

Rl online 0 comentarii

25.02.2018 - 10:22

„Simţim un interes crescut pentru Marea Britanie, care este prezentă într-un număr foarte mare de instituţii, asta pentru că încă vor să recruteze studenţi români, chiar şi în ciuda Brexitului şi a situaţiei politice deficitare. Scoţia a anunţat că învăţământul va fi gratuit pentru studiile de licenţă, dar din anul universitar 2019-2020. (...) De asemenea, sunt multe licee străine care vor să recruteze elevi buni, cu abilităţi deosebite, multe centre de limbi străine, acolo unde, pe perioada verii, se poate studia o limbă străină”, a declarat, pentru Mediafax, Ana Maria Papp, organizator al târgului World Education Fair.

În continuare, Marea Britanie este dispusă să ofere împrumut guvernamental pentru studenţii străini, astfel, pentru studiile de licenţă, se pot accesa între 9.000 şi 9.250 de lire sterline pe an, iar cei care vor să facă şi un program de masterat pot împrumuta până la 10.280 de lire sterline. Studenţii pot alege ce vor face cu aceşti bani, fie îşi plătesc integral studiile, fie îi folosesc pentru a acoperi costurile traiului din Marea Britanie.

A doua ţară căutată de viitorii studenţi este Olanda, unde facultatea costă puţin peste 2.000 de euro.

„Sunt cereri şi pentru Statele Unite ale Americii şi Canada. Aici, taxele de şcolarizare pornesc de la 15.000 de dolari pe an şi pot urca până la 70-80.000 de dolari. Prezenţa Ambasadei Canadei la acest târg ne arată că vor să recruteze cât mai mulţi studenţi români pentru că dau dovadă de responsabilitate, aduc rezultate deosebite şi se implică în toate actvităţile care ţin de universitate”, a adăugat Ana-Maria Papp.

Danemarca este o altă destinaţie care încearcă să atragă mulţi studenţi români, tocmai pentru că studiile universitare sunt gratuite, aşa cum sunt şi la University College Absalon.

„Avem două programe în engleză, unul pe inginerie şi bio-tehnologie şi cel de al doilea pentru cei care vor să devină profesori, aceştia obţinând o diplomă internaţională, cu care vor putea preda oriunde în lume. (…) Se fac internship-uri plătite chiar şi cu 1.500 de euro pe lună, ceea ce poate asigura un trai foarte bun în Danemarca”, a explicat, pentru Mediafax, Alexander Watts, reprezentantul University College Absalon, din Danemarca.

Facultăţile de arte şi design devin din ce în ce mai căutate datorită cursurilor practice pe care studenţii le fac în paralel cu cele teoretice.

Potrivit unui studiu realizat de Integraledu, anual, numărul studenţilor români care pleacă la studii în străinătate creşte cu 20%, iar cel al elevilor care vor să urmeze licee peste graniţă, cu 15%, în fiecare an.

Târgul educaţional World Education Fair reuneşte 70 de universităţi şi instituţii de învăţământ din străinătate şi este prezent, în Bucureşti, pe 24 şi 25 februarie, între orele 10-17, urmând ca pe 27 februarie, să ajungă şi în Craiova.

Comentarii