Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Washington Post și New York Times, despre ajutorul pentru fertilizare in vitro de la București

Cotidianele americane New York Times şi Washington Post scriu despre proiectul de hotărâre adoptat miercuri în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti referitoare la acordarea unui ajutor financiar pentru femeile care doresc să facă fertilizare in vitro.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 07:22

"România: autorităţile oferă bani pentru fertilizarea in vitro”, titrează New York Times şi The Washington Post. Publicaţiile citează The Associated Press, care scrie despre cele două hotărâri luate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la propunerea primarului general Gabriela Firea

Consilierii generali au adoptat miercuri un proiect de hotărâre prin care municipalitatea va da vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de către primarul Gabriela Firea, care susţine că rata natalităţii a scăzut în ultimii ani, în timp ce numărul vârstinicilor a crescut, "schimbarea echilibrului dintre generaţii putând duce la reducerea disponibilităţilor resurselor umane".

Un alt proiect de hotărâre aprobat în CGMB se referă la acordarea unui ajutor financiar de 13.800 de lei pentru femeile care doresc să facă fertilizare in vitro. Banii se vor acorda sub formă de vouchere în trei tranşe doar pe baza scrisorii medicale.

"În România, rata fertilităţii scade alarmant. Se estimează că în acest ritm, în 2050 România va ajunge la o populaţie de doar 14 milioane de locuitori, faţă de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. (...) Unu din şase cupluri care încearcă să aibă un copil va avea dificultăţi în a obţine sarcina. Fertilitatea scade cu vârsta”, se arată în proiectul de hotărâre, semnat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Comentarii

loading...