17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăSocialVremea, 30 decembrie 2021. Se anunță ploi și ninsori. Unde e cod...

Vremea, 30 decembrie 2021. Se anunță ploi și ninsori. Unde e cod galben de ceață și polei

ANM a emis prognoza meteo, iar vremea în 30 decembrie 2021, penultima zi din an, se anunță bogată în fenomene meteo. Va ploua slab pe arii extinse în întreaga țară, va ninge la munte și pe alocuri va viscoli, vântul va sufla cu putere pe litoral, iar în mai multe județe din țară se anunță cod galben de ceață și polei. 

Vremea, 30 decembrie 2021. Unde se încălzește

Meteorologii anunță pentru joi, 30 decembrie, penultima zi din an, o vreme închisă, umedă, dar cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. Astfel, valorile termice maxime se vor situa între 2 și 8 grade, cu valori mai coborâte până spre -2 grade în Moldova, iar cele minime, în general, între -3 și 2 grade.

Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, la începutul zilei pe alocuri în sud-est, unde va ploua slab, iar din a doua parte a intervalului local în regiunile intracarpatice. 

Cum va fi vremea la munte

La munte, precipitațiile vor fi mixte, vor fi ploi dar și lapoviță și ninsoare, iar la altitudini mari, în special noaptea, va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Doar pe creste se va intensifica și ar putea viscoli zăpada. Izolat, vor fi condiții de polei. 

Prognoza pentru București

Și în Capitală, vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad. Dimineța, dar mai ales noaptea vor fi condiții de ceață. Pe parcursul zilei se vor înregistra ploi slabe. 

Vremea, 30 decembrie 2021. Cod galben de ceață și polei 

Meteorologii au emis în această dimineață un cod galben de ceață și polei în mai multe județe din țară. 

Până la ora 11.00 se vor semnala local burniță, ploaie slabă ce favorizează depuneri de polei în zonele joase ale județelor Bacău și Vrancea, în Galați și Vaslui. 

În mai multe localități din Cluj este în vigoare un cod galben de ceață și ghețuș, iar avertizarea va rămâne în vigoare până la ora 09.00. 

În Timiș va fi ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri până la ora 10.00

În Harghita, mai ales în zona depresionară se vor semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce va favoriza formarea poleiului. 

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Deputatul britanic Robert Stewart a fost inculpat pentru fapte ce au caracter rasist

Deputatul conservator britanic Robert Stewart a fost inculpat luni pentru comportament şi afirmaţii ''ameninţătoare'', dintre care unele cu caracter rasist, a anunţat poliţia metropolitană...

Merită investiția într-o casă modulară? De ce casele modulare sunt noul trend în imobiliare

Casele modulare sunt cel mai nou trend din imobiliare. Acestea sunt structuri rezidențiale construite din module realizate într-un mediu de fabricație controlat, transportate și...

Administraţia de la Washington a transmis că va sancționa indivizi ce au destabilizat Republica Moldova

Administrația de la Washington a anunţat, luni, că va sancționa indivizi acuzaţi de implicare în tentativele serviciilor secrete din Rusia de a destabiliza Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă