Pe litoral, valorile termice se vor situa între 16-18 grade Celsius

Vreme caldă de sâmbătă până marți

Administraţia Naţională de Meterologie (ANM) anunţă vreme deosebit de caldă, cu temperaturi peste valorile normale pentru această perioadă, de sâmbătă până marţi, în majoritatea regiunilor ţării.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.04.2018 - 09:25

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona litoralului, unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, respectiv între 16-18 grade Celsius.

În partea de vest a ţării, sunt posibile, cu totul izolat, averse slabe şi descărcări electrice, iar temperaturile vor ajunge la 29 de grade în Banat. 

Duminică, vremea va păstra aceleaşi caracteristici, fiind deosebit de caldă în majoritatea regiunilor, mai puţin în zona litoralului, unde temperaturile se vor situa, de asemenea, între 16 şi 18 grade Celsius. Maxima zilei va ajunge la 30 de grade, în Câmpia de Vest.

Unele înnorări şi averse slabe de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice, se vor semnala doar cu caracter izolat, în special în vestul şi nord-vestul ţării.

Luni, meteorologii anunţă valorile termice cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 grade pe litoral şi 29 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 8 şi 16 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În anumite zone, dar pe arii restrânse, va fi posibilă ceaţă.

Şi marţi, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi cuprinse, în general, între 20 şi 29 de grade. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii relativ mici, vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă, maximele situându-se în jurul valorilor de 25 - 27 de grade Celsius. Marţi, temperaturile vor ajunge până la 29 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Nu se anunţă precipitaţii în Capitală. 

Comentarii