14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialVirusul West Nile a făcut încă 4 victime în ultima săptămână

Virusul West Nile a făcut încă 4 victime în ultima săptămână

Potrivit Ministerului Sănătăţii, dintre cele 19 cazuri din ultima săptămână 5 au fost înregistrate în Bucureşti, 3 – în judeţul Iaşi, câte două cazuri – în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz – în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până în prezent, în sezonul 2018, au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 de decese la pacienţi care prezentau co-morbidităţi, se arată într-un comunicat al MS transmis AGERPRES.

Astfel, în Bucureşti au fost înregistrate 7 decese, 4 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Constanţa, 2 în judeţul Dolj, 2 în judeţul Olt şi câte 1 deces în Alba, Brăila, Galaţi, Covasna, Dâmboviţa, Suceava, Teleorman şi Prahova.

“În ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă, din păcate, în această perioadă s-au înregistrat încă 4 decese. Pentru perioada următoare, se aşteaptă ca tendinţa de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue”, afirmă MS.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, se numără mijloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă