Foto Arhiva

Virusul gripal loveşte din nou: Un nou deces a fost înregistrat

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), a anunţat luni, că numărul deceselor provocate de virusul gripal a ajuns la 19 după ce o altă persoană a murit din această cauză, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani, din judeţul Bihor.

Share

Rl online 0 comentarii

12.02.2018 - 11:45

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a transmis, luni, că a fost înregistrat un nou deces din cauza gripei.

Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, din judeţul Bihor, confirmat cu virusul gripal A. Acesta nu era vaccinat antigripal şi suferea şi de alte probleme de sănătate.

Este al 19-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017-2018.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că există trei focare de gripă la Iaşi, Cosntanţa şi Bucureşti, unde două spitale, respectiv Spitalul Clinic "Victor Babeş" şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de gripă. Potrivit ministerului Sănătăţii, în cabinetele medicale mai există peste 135.000 de doze de vaccin antigripal, iar de la începutul sezonului rece, au fost imunizate peste 800.000 de persoane.

Comentarii