4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialViorica Dăncilă: Mai mulţi bani din impozitele cetăţenilor pentru ONG-uri și Biserici

Viorica Dăncilă: Mai mulţi bani din impozitele cetăţenilor pentru ONG-uri și Biserici

Aşa cum am promis, astăzi începem să aprobăm prin ordonanţă de urgenţă o serie de măsuri în sprijinul ONG-urilor furnizoare de servicii sociale. Astfel, microîntreprinderile care fac sponsorizări pentru asigurarea finanţării organizaţiilor nonprofit care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi la cel puţin un serviciu social licenţiat vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microîntreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheltuielile respective”, a spus Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Premierul a adăugat că prin aceeaşi OUG, în cazul persoanelor fizice, “se majorează de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venit care poate fi donată pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat”. 

Alte aspecte importante cuprinse în ordonanţa de urgenţă vizează stimularea investiţiilor şi antreprenoriatului, a spus Dăncilă. 

“Vă mai dau două exemple – şi anume ordonanţa de urgenţă introduce o nouă regulă fiscală potrivit căreia microîntreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit prin îndeplinirea a două condiţii; şi anume un nivel de capital social minim de 45.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro, sau care au cel puţin doi salariaţi. (…) De asemenea, pentru transportatorii de mărfuri şi persoane se introduce o nouă măsură prin reducerea accizei la motorină, şi anume se diminuează cu 183,62 lei pe tonă, respectiv 217,31 lei pe tonă nivelul accizei la motorina utilizată drept carburant pentru sectorul transportului de mărfuri sau transportului de persoane”, a arătat premierul.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă