13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialVIDEOCHAT. Cati bani poti castiga ca model intr-un studio din Bucuresti

VIDEOCHAT. Cati bani poti castiga ca model intr-un studio din Bucuresti

Videochatul, caci despre el este vorba, a fost un subiect extrem de controversat in Romania anilor 2000, adica pe la inceputurile aparitiei sale. In prezent, videochatul este un job legal, reglementat prin lege. Asadar, videochatul produce lunar sume de bani la care doar multinationalele cu renume mondial pot visa.

Videochatul privit ca pe un job normal

In societatea care ne-a invatat ce inseamna „a judeca”, ne-am conformat si… judecam. Zilnic. Astfel, pentru multi dintre romani videochatul ridica multe semne de intrebare si este catalogat la rubrica „asa nu”. Pentru cei care nu inteleg domeniul sau care nu stiu nimic despre el, videochatul este un loc de munca nedemn. Totusi, acest aspect este uitat rapid atunci cand vine vorba despre castiguri.

Tot mai multe studente apeleaza la acest job pentru ca vor sa fie independente. Pentru acelea care au inteles si acceptat sa priveasca videochatul ca pe un job normal, incasarile sunt de ordinul zecilor de mii. Fetele care muncesc 8h/zi, timp de 5 zile pe saptamana, intr-un studio de videochat din Bucuresti au ajuns la salarii record, la care unii nu indraznesc nici sa viseze.

20.000$ in fiecare luna

Nu este nici CEO-ul celei mai mari multinationale din Bucuresti si nici avocat. Este un model de videochat, care a facut din asta o rutina profesionala zilnica. Isi spune „Arianna” si lucreaza la cel mai bun studio de videochat din Bucuresti, lucru care, spune ea, a ajutat-o enorm. Cand vine vorba despre succes, raspunde cat se poate de simplu: „Ingredientele cheie sunt: perseverenta, cunoasterea unei limbi straine (de preferat, engleza), si aspectul fizic ingrijit si placut. Fix in aceasta ordine”.

 

Cat despre „si ce le-ai spus cunoscutilor despre jobul tau?”, Arianna nu ezita: „Nu stiam ce inseamna videochat, era un subiect tabu pentru mine la vremea respectiva, adica acum doi ani, dar mi-am facut curaj si am incercat. Evident, o buna perioada de timp nu le-am spus nici parintilor si nici apropiatilor ce fac, pentru ca imi era teama de reactia lor. Odata cu castigurile insemnate, am fost, cumva, nevoita sa le spun de unde sau de ce imi permit lucruri sofisticate. Si taica-miu, care e avocat de profesie, a avut o reactie cat se poate de umana si mi-a spus: daca lucrezi legal si castigi banii astia, atunci foarte bine, strange-i si deschide-ti ceva al tau. Si asa am si facut. Am norocul de a fi inconjurata de oameni deschisi la minte, motiv pentru care nu m-a judecat nimeni”.

De ce studiourile de videochat produc sume inimaginabile de bani

Statisticile au aratat faptul ca marea majoritate a acelora care apeleaza la serviciile site-urilor de videochat sunt din America. Simtindu-se exclusi dintr-o societate care ii vrea perfecti din punct de vedere fizic si social, acestia se retrag din viata sociala si se cufunda in cea virtuala. Iar videochatul pare a fi prima optiune pentru toti aceia care se simt judecati si neacceptati.

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă