Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Puternic incendiu de vegetație în județul Bacău. Intervin peste 175 de pompieri

Peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari intervin duminică, în localitatea Asău, judeţul Bacău, pentru stingerea unui incendiu de litieră care s-a întins pe şase hectare, cu puternice degajări de fum.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

22.04.2018 - 13:06

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat pentru News.ro că incendiul de litieră a izbicnit în cursul zilei de sâmbătă, dar nu a putut fi stins.

”Iniţial, apelul sosit pe 112 anunţa incendiu de gebetaţie, dar colegii sosiţi la faţa locului au constatat că este vorba despre litieră. Până la finalul zilei au acţionat 61 de pompieri, 35 de reprezentanţi ai Ocolului Silvic, 20 de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Asău şi 31 de jandarmi”, a declarat Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de duminică au fost suplimentate forţele în teren, acţionând peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari. Incendiul are loc într-o pădure mixtă  - foioase şi conifere - pe o suprafaţă de şase hectare.

”Aprovizioonarea cu apă se realizeză din surse naturale, nu există o problemă în acest sens. Dificil este încă accesul în zonă, terenul fiind foarte accidentat, iar pădurea deasă”, a mai spus reprezentantul ISU Bacău.

Potrivit acestuia, incendiul se manifestă cu degajări de fum, existând focare care ard în adâncime. Deocamtadă, focul este ţinut sub control şi nu există riscul de extindere. Pentru că în zona de manevră s-au descoperit în trecut elemente de muniţie rămasă neexplodată, pentru protecţia echipajelor angrenate în misiune, la fata locului s-a deplasat şi o echipă de pitotehnişti.

În cursul zilei de sâmbătă, în urma misiunii de cercetare şi detectare a terenului, personalul calificat a identificat două cartușe cu calibrul 7,92 mm.

Comentarii

loading...