VIDEO. Plaja din Eforie, distrusă de furtună

O parte din plaja din Eforie Sud a fost distrusă de furtunile care au lovit, zilele trecute, litoralul.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2018 - 15:26

O porțiune importantă din plajă a fost erodată de vânt, nisipul a dispărut, iar odată cu el s-a prăbușit și o bucată din faleză. În urmă au rămas bucăți de piatră și beton din ceea ce forma, înainte de furtună, un platou la marginea nisipului.

Imaginile dezastrului au fost postate pe pagina de Facebook Eforie Online, care este administrată de un consilier local.

„Furtuna a distrus mica plajă din apropierea stațiunii Eforie Sud! Se apropie sezonul! Este nevoie urgentă de intervenție pentru reabilitarea acestui sector de plajă”, spune acesta.

Pe litoral a început un program amplu de reabilitare a zonei costiere și de extindere a plajelor, cu fonduri europene. Prima parte, care a cuprins zone aflate între Mamaia și Eforie Nord, s-a încheiat. Apele Române vor demara, în scurt timp, a doua etapă a lucrărilor, care vor cuprinde și această porțiune din Eforie Sud. Lucrările sunt estimate la peste 700 de milioane de lei.

Cele două stațiuni, Eforie Nord și Eforie Sud, au avut de suferit, de-a lungul anilor, din cauza furtunilor puternice, care au distrus atât plajele, cât și porțiuni importante din faleză.

 

Comentarii