VIDEO. Părerile părinților despre școala online

Cei mai nemulțumiți de predarea online sunt părinții elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, iar cei cu copii de grădiniță sau școală primară au ajuns să aprecieze mai mult munca dascălilor, conform unui studiu recent.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

12.05.2020 - 23:37

Preșcolarii și elevii din ciclul primar resimt cel mai mult absența fizică de la unitățile de învățământ, acest lucru traducându-se prin lipsa vieții sociale pentru ei, după cum arată un studiu recent realizat de SuperTeach (o organizație nonguvernamentală formată din antreprenori voluntari).

Părinții preșcolarilor și cei ai școlarilor mici sunt și cei care au ajuns să aprecieze mai mult munca dascălilor, în această perioadă în care au fost nevoiți să rămână acasă cu copiii.

De cealaltă parte însă, cei mai îngrijorați și nemulțumiți de profesori sunt părinții elevilor aflați în clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, care nu știu cât de pregătiți vor fi copiii pentru examenele naționale și dacă vor recupera materia ce nu a fost parcursă, mai arată același studiu.

Mulți părinți au văzut această perioadă însă și ca o posibilitate de adaptare a copiilor la noile tehnologii.

Potrivit studiului, 71% dintre repondenți văd benefică adoptarea de către școală a mijloacelor predării online și după încheierea acestei perioade.

Unul dintre avantajele utilizării sistemului online, constatat de părinți, este ușurința în transmiterea și verificarea temelor.

Conform studiului, 51% dintre repondenți văd în utilizarea sistemului online o facilitate în transmiterea temelor.

 

Tăcere, din partea conducerii școlilor

O altă nemulțumire a părinților intervievați este legată de lipsa de comunicare, ca instituție, a școlii în care sunt înscriși copiii lor.

Aproximativ 30% dintre părinți susțin că nu au primit niciun mesaj din partea instituției de învățământ, comunicând doar cu profesorii copiilor, după cum mai arată studiul.

Studiul reprezintă o cercetare cantitativă, la care au răspuns 3.847 de părinți, recomandați de profesorii înscriși în comunitatea SuperTeach, în perioada 03 – 07 mai 2020.

Dintre părinții repondenți, circa 2.000 au copiii înscriși în clasele 1 – 4.

De asemenea, 70% dintre repondenți provin din mediul urban.

Cei mai mulți părinți intervievați au copiii înscriși în sistemul de învățământ preuniversitar de stat.

Conform datelor Ministerului Educației și Cercetării, în anul școlar 2019 – 2020, în sistemul de învățământ preșcolar și în cel preuniversitar (primar, gimnazial și liceal) sunt înregistrați aproximativ 2,9 milioane de elevi/preșcolari.

În total, în sistemul preuniversitar, conform datelor ministerului de resort, sunt angajate aproximativ 170.000 de cadre didactice de predare.

Comentarii