20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialVIDEO. Părerile părinților despre școala online

VIDEO. Părerile părinților despre școala online

Preșcolarii și elevii din ciclul primar resimt cel mai mult absența fizică de la unitățile de învățământ, acest lucru traducându-se prin lipsa vieții sociale pentru ei, după cum arată un studiu recent realizat de SuperTeach (o organizație nonguvernamentală formată din antreprenori voluntari).

Părinții preșcolarilor și cei ai școlarilor mici sunt și cei care au ajuns să aprecieze mai mult munca dascălilor, în această perioadă în care au fost nevoiți să rămână acasă cu copiii.

De cealaltă parte însă, cei mai îngrijorați și nemulțumiți de profesori sunt părinții elevilor aflați în clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, care nu știu cât de pregătiți vor fi copiii pentru examenele naționale și dacă vor recupera materia ce nu a fost parcursă, mai arată același studiu.

Mulți părinți au văzut această perioadă însă și ca o posibilitate de adaptare a copiilor la noile tehnologii.

Potrivit studiului, 71% dintre repondenți văd benefică adoptarea de către școală a mijloacelor predării online și după încheierea acestei perioade.

Unul dintre avantajele utilizării sistemului online, constatat de părinți, este ușurința în transmiterea și verificarea temelor.

Conform studiului, 51% dintre repondenți văd în utilizarea sistemului online o facilitate în transmiterea temelor.

 

Tăcere, din partea conducerii școlilor

O altă nemulțumire a părinților intervievați este legată de lipsa de comunicare, ca instituție, a școlii în care sunt înscriși copiii lor.

Aproximativ 30% dintre părinți susțin că nu au primit niciun mesaj din partea instituției de învățământ, comunicând doar cu profesorii copiilor, după cum mai arată studiul.

Studiul reprezintă o cercetare cantitativă, la care au răspuns 3.847 de părinți, recomandați de profesorii înscriși în comunitatea SuperTeach, în perioada 03 – 07 mai 2020.

Dintre părinții repondenți, circa 2.000 au copiii înscriși în clasele 1 – 4.

De asemenea, 70% dintre repondenți provin din mediul urban.

Cei mai mulți părinți intervievați au copiii înscriși în sistemul de învățământ preuniversitar de stat.

Conform datelor Ministerului Educației și Cercetării, în anul școlar 2019 – 2020, în sistemul de învățământ preșcolar și în cel preuniversitar (primar, gimnazial și liceal) sunt înregistrați aproximativ 2,9 milioane de elevi/preșcolari.

În total, în sistemul preuniversitar, conform datelor ministerului de resort, sunt angajate aproximativ 170.000 de cadre didactice de predare.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă