15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialVIDEO Giurgiu: Agent de poliţie condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

VIDEO Giurgiu: Agent de poliţie condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Tribunalul Giurgiu a dispus condamnarea agentului de poliţie Ştefănică Irinel Stelian la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă agravantă.

Cauza a fost instrumentată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Hotărârea este definitivă.

În octombrie 2017, poliţistul a constatat infracţiunea de ,,refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, săvârşită de către o persoană denunţătoare asupra căreia a dispus inclusiv suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

”În urma acestei situaţii, la data de 16.10.2017, poliţistul i-a pretins denunţătorului suma de 3000 de lei, pentru a-şi exercita influenţa, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluţii favorabile şi restituirii permisului de  conducere. A doua zi, poliţistul i-a pretins denunţătorului încă 1500 de lei, pentru a administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare, solicitând ca, în cursul zilei următoare, să primească prima tranşă, respectiv 3000 de lei” anunţă DGA, într-un comunicat. 

La data de 18.10.2017, după constatarea infracţiunii flagrante, s-a dispus reţinerea suspectului pentru săvârşirea  infracţiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Ofiţerii din cadrul D.G.A. – S.J.A. Giurgiu au efectuat activităţile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat  cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă