Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

VIDEO Argeş: Sindicaliştii din învăţământ au pichetat sediul Prefecturii

Aproximativ două sute de cadre didactice din judeţul Argeş au pichetat, luni, sediul Prefecturii judeţului Argeş, nemulţumiţi de efectele legii salarizării unitare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2018 - 14:30

Participanţii la protest spun că sunt îngrijoraţi de faptul că sunt profesori ale căror contribuţii sociale nu au fost achitate după intrarea în vigoare a acestui act normativ şi se teme că în vară nu îşi vor încasa salariile.

Profesori şi personal auxiliar din învăţământ din judeţul Argeş au participat luni, la o acţiune de protest în faţa Prefecturii Argeş, reclamând "economiile" pe care autorităţile vor să le facă şi acuzând efectele legii salarizării unitare.

Protestatarii spun că, în urma aplicării acestei legi, unii angajaţi din sistemul de educaţie şi pierdut o parte din venituri şi că există discriminări între angajaţi care prestează acelaşi tip de activitate.

În plus, angajaţii din învăţământ sunt nemulţumiţi de faptul că s-a ajuns în situaţia în care unii profesori au aflat că nu li s-au plătit contribuţiile sociale după trecerea acestora din sarcina angajatorului în cea a angajatului şi se tem că, în aceste condiţii, nu vor primi salariile pentru lunile de vară.

Protestul la care au participat aproximativ două sute de persoane a fost unul autorizat şi s-a încheiat fără incidente.

Comentarii

loading...