Foto: Arhivă

Vicepremierul Barna îi apără pe bugetarii care primesc și pensie și salariu. Legea e de vină

Vicepremierul Dan Barna susține că beneficiarii de pensii speciale care au fost reangajați la stat sunt nevinovați pentru această situație, dar recunoaște că legea care permite cumulul pensiei cu salariul e proastă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2021 - 11:35

Vicepremierul Dan Barna susține că beneficiarii de pensii speciale sunt nevinovați pentru această situație, dar recunoaște că legea care acordă asemenea drepturi e prost elaborată.

Dan Barna (copreședinte USR PLUS) s-a referit la acest subiect într-o emisiune de televiziune, pornind de la cazul unui secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Irina Alexe, care a obținut acest post la propunerea USR PLUS. Înainte să fie numită secretar de stat de premierul Cîțu, Irina Alexe a fost ofițer în MAI și a ieșit la pensie, la 42 de ani, cu gradul de general. Drept urmare, în acest moment Irina Alexe primește simultan pensie de general și salariu de secretar de stat.

"Irina Alexe este un profesionist în domeniul administraţiei remarcabil. Este un om care a contribuit semnificativ la ceea ce înseamnă USR PLUS şi participarea la alegeri. Este o persoană de foarte bună calitate şi aici sunt două planuri ale discuţiei. Sunt responsabili cei care au beneficiat de un cadru legislativ păgubos, cum este acesta al cumulării pensiei cu salariul, sunt responsabile persoanele respective care au ieşit la pensie, sub imperiul unei legi greşite? Pentru că despre asta vorbim. Şi tocmai de asta Guvernul, prin Ministerul Muncii, are în momentul de faţă în Parlament, şi eu sper să treacă într-o lună, o lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Şi susţinem cu toată energia această măsură", a argumentat copreședintele USR PLUS.

Comentarii