5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialVerificări ale polițiștilor în vederea prevenirii şi combaterii faptelor ilicite în domeniul...

Verificări ale polițiștilor în vederea prevenirii şi combaterii faptelor ilicite în domeniul silvic

În perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2020, poliţiştii au desfăşurat 748 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos.

Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 123 de dosare penale, în care sunt cercetate 85 de persoane şi au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 – Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 232.100 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi peste 770 de metri cubi de lemn fără documente legale.

Au fost înregistrate 7 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 3 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă