Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Vaslui: Eleva agresată în incinta unei şcoli, în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Vaslui monitorizează cazul elevei de 14 ani care a fost agresată în incinta unei şcoli din comuna Oşeşti, de un tânăr de 24 de ani, şi susţin că nu se impune scoaterea fetei din familie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2018 - 15:13

"În vederea soluţionării situaţiei, specialiştii noştri au lucrat cu minora şi cu părinţii, cu scopul de a-i responsabiliza şi de a-i determina să conştientizeze consecinţele pe care le atrage situaţia dată. Astfel, de la momentul preluării cazului, minora a reluat frecvenţa şcolară, iar agresorul a fost înlăturat din mediul familial al acesteia. (...) Evaluarea realizată de către reprezentanţii instituţiei noastre relevă faptul că părinţii se ocupă în mod corespunzător de creşterea şi îngrijirea celor cinci copii, în limita posibilităţilor financiare, au colaborat cu specialiştii Direcţiei în toate etapele monitorizării cazului, unica problemă rămânând aspectele de natură penală, care se află în instrumentarea organelor de cercetare penală. În această privinţă, după consilierea de specialitate, părinţii au colaborat în vederea atingerii obiectivelor stabilite de către instituţia noastră, dintre care cel mai important este limitarea relaţiei minorei cu agresorul. În sensul celor relatate, nu s-a impus separarea copiilor de familie, aceasta fiind o măsură adoptată în ultimă instanţă, după epuizarea tuturor procedurilor menite să prevină separarea, însă cazul se află în continuare în atenţia instituţiei noastre şi a reprezentanţilor autorităţilor locale", a declarat, luni, pentru Agerpes, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Un tânăr din comuna Oşeşti este arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a intrat înarmat cu un cuţit într-o şcoală din comună, unde a ameninţat o elevă, pe mama acesteia si pe o profesoară şi a rănit minora cu cuţitul în zona mâinilor.

Bărbatul în vârstă de 24 de ani a avut în trecut o relaţie cu eleva, cu acordul familiei acesteia. Între timp, părinţii fetei au interzis relaţia, în ciuda opoziţiei tânărului. În cursul zilei de joi, 29 martie, bărbatul a mers la şcoală după fată. Potrivit anchetatorilor, el a căutat eleva în incinta unităţii şcolare, dar nu a găsit-o, deoarece aceasta fusese ascunsă în cancelarie de un cadru didactic, a părăsit şcoala, după care a revenit în instituţie, unde a rănit-o pe elevă şi a luat-o cu forţa.

Bărbatul era cercetat într-un dosar penal pentru act sexual cu un minor şi ameninţare.

Cazul de la Oşeşti a stârnit reacţii din partea sindicatelor din învăţământ, care au atras atenţia cu privire la lipsa pazei din unităţile şcolare din mediul rural.

Comentarii

loading...