Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Vânzări de biciclete în România de aproape 60 de milioane de euro, în 2017

Românii au cumpărat pe parcursul anului 2017 biciclete în valoare de 60 de milioane de euro, iar suma medie cheltuită pentru un astfel de mijloc de transport variază între 500 şi 800 de lei, arată datele unei cercetări de piaţă realizate de o platformă de vânzări online.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 11:15

În acest context, România se situează pe locul 6 în Europa în ceea ce priveşte producţia de biciclete, reiese din aceleaşi date.

Potrivit analizei BeKid.ro, un român cheltuieşte, în medie, pentru o bicicletă de copii, în jur de 500 de lei (cu TVA inclusă), iar pentru o bicicletă pentru adulţi 800 lei. În acelaşi timp, un germen alocă o sumă de 5-6 ori mai mare pentru o asemenea achiziţie.

Specialiştii din domeniu consideră, astfel, că România se situează pe antepenultimul loc la nivel european.

Statisticile arată că, în Europa, se vând anual 20 de milioane de biciclete, dintre care 13 milioane sunt produse pe bătrânul continent. În România, producţia anuală de biciclete se ridică la 900.000 de unităţi, cifră care clasează ţara pe locul 6 în Europa pe acest segment, conform unui studiu realizat de Confederaţia Europeană a Industriei de Biciclete.

În România, se vând în fiecare an de 10 ori mai puţine biciclete decât în Germania, respectiv 400.000 de biciclete, cifră care echivalează cu doar 2% din totalul de biciclete vândute la nivel european.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte producţia de accesorii pentru biciclete, România se clasează pe locul secund în Europa, cu o cotă de ţară de 17%.

Comentarii

loading...