13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

USR PLUS vrea să-i ia înapoi primarului Băluță un bulevard din Sectorul 4

Grupul consilierilor generali ai USR PLUS în Consiliul General al Municipiului București anunță că a înaintat CGMB „un proiect de hotărâre prin care se va retrage Consiliului Local al Sectorului 4 dreptul de administrare asupra mai multor bulevarde din acest sector”.

„Consilierul municipal Valentin Necula a depus, în numele grupului de consilieri USR PLUS, un proiect de hotărâre prin care propune Consiliului General retragerea dreptului de administrare a mai multor artere din capitală, drept care fusese acordat în 2017 Consiliului Local Sector 4. Inițiativa este necesară ca urmare a constatării nerespectării prevederilor HCGMB 148/2017, prin care acest drept de administrare fusese acordat către administrația locală din sectorul 4”, precizează un comunicat de presă difuzat de Alianța 2020 USR-PLUS.

„În 2020 a fost inițiat de către primarul Sectorul 4 și adoptat de Consiliul Local un proiect care vizează investiții pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului. În 2017 însă, atunci când a încredințat dreptul de administrare al acestui bulevard către Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar și scopul acestui demers: construirea/reamenajarea de parcaje. Faptul că acum, în ciuda protestelor vehemente ale comunității, primarul Sectorului 4 insistă să realizeze investiții care exced scopului pentru care a primit în administrare acest bulevard m-a determinat să inițiez proiectul de hotărâre care prevede retragerea acestui drept. Dincolo de aspectele de legalitate, pentru care am sesizat Prefectura Bucuresti, grupul consilierilor generali USRPLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investiții și considerăm că în viziunea administrației Băluță este prioritar traficul auto în detrimentul celui pietonal. Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atata timp cât există alternative ca semaforizarea inteligentă”, a declarat consilierul general Valentin Necula.

Comunicatul USR PLUS nu sugerează care ar fi poziția primarului general, Nicușor Dan, în această dispută dintre consilierii generali USR PLUS și primarul Daniel Băluță (PSD). După cum se știe, Nicușor Dan a fost ales primar general, anul trecut, beneficiind mai ales de susținerea PNL și doar în mai mică măsură de aceea a USR PLUS.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă