Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zeci de animale au fost omorâte de urşi în comuna Arefu, din judeţul Argeş, în ultima lună.

Urşii coboară zilnic în comuna Arefu, judeţul Argeş

Zeci de animale au fost omorâte de urşi în comuna Arefu, din judeţul Argeş, în ultima lună. Oamenii sunt disperaţi pentru că urşii coboară zilnic din pădure şi le atacă gospodăriile, doi localnici fiind şi ei răniţi, transmite Mediafax.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 20.05.2018 - 12:53

Primarul comunei Arefu, Gheorghe Stoican, a declarat că în ultima lună au fost înregistrate peste 20 de atacuri ale urşilor în gospodăriile oamenilor. Fiarele au ucis zeci de animale şi au distrus coteţe sau anexe gospodăreşti.

“Au fost peste 20 de atacuri. Atacă gospodării. Urşii au ucis câini, vaci, porci, oi. Vin aproape zilnic, în toată comuna, nu în anumite zone. Vin pe la hoteluri, pensiuni, gospodării, peste tot. Sunt ursoaice cu trei, patru pui. Nu ştiu câte exemplare sunt în zonă. Sunt mulţi, e pericol”, a spus primarul Gheorghe Stoican.

Acesta a mai precizat că a anunţat Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Silvică Argeş, situaţia fiind una disperată pentru localnici.

În urmă o lună, mai spune primarul, doi oameni au fost răniţi de urs.

“Luna trecută, doi inşi au fost atacaţi de urs şi răniţi. Am anunţat peste tot. Toată lumea dă din umeri. Nu au ce le face. Până nu se lasă cu victime, nu ia nimeni nicio măsură. E grav. Atacă oamenii, nu mai ţine cont. Toată lumea vine la mine. Eu ce să fac? Să mă duc să-i arăt legitimaţia de primar?”, a mai spus primarul comunei Arefu.

Comentarii

loading...