Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Universitatea din București, parte dintr-un nou consorțiu european

Opt universităţi de top din Europa au decis să creeze o Universitate Civică Europeană, Universitatea din Bucureşti urmând să fie membru al acestui consorţiu european.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 23.10.2018 - 12:29

Această reţea va reuni în jur de 384.000 de studenţi şi 55.000 de cadre didactice, alături de alţi membri ai comunităţii universitare.

Potrivit unui comunicat al Universității din Bucureşti, consorţiul va încuraja un mediu multilingvistic, aducând împreună vorbitori nativi de engleză, franceză, germană, greacă, italiană, română, spaniolă şi suedeză.

Acesta îşi propune ca prin educaţie, cercetare şi inovare să contribuie la întărirea procesului de integrare europeană, la dezvoltarea unei cetăţenii europene active şi la rezolvarea problemelor societale cu care se confruntă ţările de provenienţă, şi nu numai.

Reţeaua "Universităţii Civice Europene" vine în întâmpinarea proiectului Comisiei Europene de întărire a colaborării şi a mobilităţii academice în spaţiul european, prin intermediul reţelelor de universităţi europene.

Cele opt universităţi care au decis să creeze împreună o Universitate Civică Europeană sunt: Universitatea Aix Marseille (Franţa), Universitatea Naţională şi Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din Bucureşti (România), Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), Universitatea Autonomă din Madrid (Spania), Universitatea Sapienza din Roma (Italia), Universitatea din Stockholm (Suedia), Universitatea Eberhard Karls din Tubingen (Germania).

"Universitatea Civică Europeană va fi un spaţiu al educaţiei inovative şi responsabile, al schimburilor culturale şi al acţiunii cetăţeneşti din Europa, de la Marea Baltică până la Marea Mediterană, implicându-se în rezolvarea problemelor actuale ale cetăţenilor şi instituţiilor sale. (...) Prin angajamentul nostru de a face faţă acestor provocări esenţiale, ne afirmăm poziţia de a crea o punte de legătură a Europei către Sud", precizează comunicatul Universităţii Bucureşti.

Comentarii

loading...