7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialUn voluntar aduce alimente la căminul de bătrâni din Galați infectat cu...

Un voluntar aduce alimente la căminul de bătrâni din Galați infectat cu coronavirus

Un tânăr din Galați, George Alin Radu, aduce alimente persoanelor cazate la Căminul “Sfântul Ioan” din acest oraș, acolo unde este focarul de coronavirus cu opt decedați și 100 de infectați.

“În data de 07 aprilie 2020 postam pe pagina mea de Facebook cum bătrânii rămași prizonieri în Căminul de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie” din Galați, focarul de coronavirus din minicipiul Galați, se plângeau în urmă cu doi ani că personalul este puțin şi că unii dintre ei rămân neschimbați două zile, medicamentaţia nu li se dă. Li se dă aiurea, nu aveau nicio asistentă acolo.
Într-adevăr, bătrânii nu sunt ajutați de nici asistente, nici de conducerea centrului, ajutorul îl aveau din partea famiilor lor care îi vizita. Acolo am făcut 1 lună și jumătate de voluntariat în anul 2018 și nu am fost mulțumit de condițiile din centru. Am plecat cu o senzație destul de amară”, explica, inițial, George Alin Radu. 

“Astăzi în a doua zi de Paște, în Săptămâna Luminată, am organizat o campanie umanitară cu titlul “Împarte tuturor din puținul tău” și am donat către “Căminul de Bătrâni Sf Ilie” din municipiul Galați, 40 de bucăți de cozonaci proaspeți, un bax de ulei și un bax de făină albă. Faptele bune nu se vor opri aici, sunt alături de vârstnicii noștri”, anunță, luni, pe Facebook, George Alin Radu.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă