13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

UPDATE VIDEO Un tren de marfă a deraiat în județul Mehedinți. Trafic feroviar blocat spre Timișoara

Potrivit IPJ Mehedinţi, trenul are 20 de vagoane încărcate cu motorină. Trei vagoane au deraiat, iar unul s-a răsturnat.

UPDATE Șase trenuri afectate

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12,00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797. IR 1692, IR 1591 şi IR 1590. Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şine a vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii, în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă. La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial de criză, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

UPDATE 100 de navetiști au fost preluați cu mijloace auto

Deraierea trenului privat de marfă s-a produs între stațiile Valea Albă și Drobeta Turnu Severin, informează CFR SA. Cei aproximativ 100 de călători dintr-un tren de navetiști care urma să tranziteze zona au coborât în stația Balota și au fost preluați de mijloace auto. Se va face transbordare la următoarele trenuri din grafic

În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime. Echipele de intervenţie se află la faţa locului. 

Chiar dacă dintr-un vagon se scurge motorină, nu este pericol pentru populație, pentru că cea mai aropiată locuință se află la circa 800 de metri. S-a montat un dispozitiv de protecție și se așteaptă intervenția reprezentanților CFR cu echipament auxiliar pentru repunerea pe șine.

La fața locului sunt trei echipaje de pompieri și un echipaj cu autospecială care asigură măsuri de protecție a zonei.

La Balota este cea mai mare pantă feroviară de pe rețeaua căilor ferate române, motiv pentru care aici opresc obligatoriu toate trenurile, pentru a le fi verificat sistemul de frânare.

Ultima oră
Pe aceeași temă