Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE Un tren de călători al unui operator privat a deraiat în județul Caraș-Severin

Un tren de călători al unui operator feroviar privat a deraiat marți dimineața în județul Caraș-Severin, pe o linie secundară (neinteroperabilă).

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2018 - 09:58

Deraierea a avut loc pe secția de cale ferată Reșița – Vasiova, administrată de gestionarul privat RCCF Trans, cel care deține compania Regio Călători Brașov, fostă Regiotrans.

UPDATE Deraierea a avut loc din cauza unei alunecări de teren

Incidentul feroviar s-a produs în urma unei surpări de pământ de pe un versant, a declarat pentru Agerpres şeful Serviciului Siguranţă din Regionala CFR Timişoara, Cristian Udre. "În jurul orei 4,28, pe secţia de circulaţie Reşiţa Nord - Vasiova, care aparţine unei secţii închiriate la privat (RCC Trans), la km 52, trenul 16100, aparţinând tot unui privat, Regio Călători, a fost surprins de prăvălirea unui mal de pământ de pe versant şi s-a produs deraierea remorcii de la automotor. Nu sunt victime", a afirmat Udre. Potrivit acestuia, circulaţia este închisă, iar administratorii privaţi intervin pentru remedierea deficienţelor, intervenţia fiind anevoioasă întrucât spaţiul între versant şi râul Bârzava este îngust.

Trenul Regio 16100 (format doar din locomotivă și un vagon) a deraiat de un boghiu în localitatea Colțani. Nu sunt victime. În tren se aflau 12 persoane. Traficul feroviar în zonă este blocat. În momentul de față, se desfășoară activități pentru remediere.

Compania Regiotrans a fost fondată de oamenii de afaceri Iorgu Ganea și Costel Comana. Acesta din urmă a murit misterios în 2015, după ce s-ar fi sinucis în taleta unui avion din Costa Rica. Decesul a survenit după ce DNA a deschis pe numele lui și al asociatului său un dosar de corupție.

Comentarii

loading...