15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialUn tânăr de 28 de ani a murit de gripă la Spitalul...

Un tânăr de 28 de ani a murit de gripă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, Iosep Gabriel, a declarat jurnaliştilor că bărbatul nu era vaccinat.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, tânărul nu avea alte probleme de sănătate. Prezentarea la spital a fost foarte tardivă. Boala era foarte avansată, a necesitat intubare imediat ce a ajuns pe secţie.

Bărbatul locuia în condiţii precare, într-o locuinţă neîncălzită, fiind mai degrabă un caz social. 

Deocamdată nu s-a declarat stadiul de epidemie. Numărul deceselor este mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dacă va continua creșterea susținută de cazuri de viroze respiratorii și cazuri de gripă în următoarele săptămâni,  Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile va informa Ministerul Sănătății de depășirea anumitor valori-prag ce nu sunt atinse în momentul de față.

O epidemie se instituie în condițiile în care există o creștere de 20% de cazuri de gripă față de prognoza așteptată. Încă se recomandă vaccinarea.

Există o creștere mare în ultima perioadă a numărului de îmbolnăviri și dacă ritmul va fi susținut timp de câteva săptămâni și răspândirea cazurilor va fi pe tot teritoriul. Este posibil să fie luată în considerare declararea unei epidemii.

Ministerul Sănătății a anunțat că există focare locale de gripă în București, Constanța și Iasi, cu tendință de extindere regională și cazuri sporadice în unele județe.

Principalele categorii care ar fi bine să se vaccineze în fiecare an pentru că sunt mult mai expuse la complicații sunt persoanele în vârstă, persoanele cu patologii cronice asociate cu probleme cardiace, boli cronice respiratorii, dar și copiii sau femeile gravide.

 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă