Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: activenews.ro

Un senator PSD ne cere să donăm pentru Catedrala Neamului

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat că singurul obiectiv realist în 2018, la nivel de proiect major, este Catedrala naţională şi i-a îndemnat pe toţi cei convinşi de importanţa proiectului să doneze cel puţin 2 euro.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2018 - 11:44

Cazanciuc este membru al Comisiei parlamentare speciale pentru Celebrarea Centenarului Marii Uniri. „Comisia are responsabilitatea de a da coerenţă demersurilor, în primul rând guvernamentale, pentru acest obiectiv major. Avem multe iniţiative la nivel public sau privat. (...) La nivel de proiect major, singurul obiectiv realist în acest an este Catedrala naţională", a afirmat Cazanciuc, pentru Agerpres.

El susţine că acest obiectiv trebuie realizat pentru a nu avea „o problemă de conştiinţă şi de istorie”.

„Dacă nu o să avem grijă ca acest obiectiv să fie finalizat, cred că o să avem o problemă de conştiinţă şi de istorie până la urmă. Catedrala nu este proiectul patriarhului Daniel (...) Este proiectul lui Carol I. După Războiul de Independenţă a apărut ideea unei catedrale. Sunt aproape 140 de ani de când Carol I a emis o lege privind Catedrala naţională. Cred că e momentul ca fiecare dintre noi să ne întrebăm dacă putem face ceva pentru acest obiectiv naţional. Să facem o donaţie de 2 euro (...) Să nu lăsăm să treacă istoria pe lângă noi fără să facem nimic pentru ea”, a adăugat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, Catedrala "nu e doar un proiect al bisericii, ci un proiect al poporului român". El a precizat că a donat bani pentru catedrală şi i-a încurajat pe oameni să facă la fel.

Comentarii