Un recidivist, eliberat din greșeală de Poliție

Un bărbat din Bucureşti, recidivist, arestat ultima dată pentru furt, la începutul acestui an, a fost eliberat din arestul Secţiei 12 din greşeală. Poliţistul care a întocmit actele de punere în libertate nu a făcut verificări în privinţa antecedentelor bărbatului.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 19:01

Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 49 de ani are mai multe spargeri la activ, atât în ţară, cât şi în străinătate, este recidivist, iar ultima dată a fost arestat preventiv pentru furt calificat. El s-a împăcat ulterior cu victima, aşa cum permite noul Cod penal, astfel că instanţa a revocat mandatul de arestare, cu precizarea că eliberarea bărbatului poate fi făcută doar dacă nu este condamnat sau arestat într-o altă cauză.

Bărbatul fusese, însă, condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare în decembrie anul trecut pentru condus fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Cu toate acestea, poliţistul de la Arest care a întocmit actele de punere în libertate nu a făcut verificări în privinţa antecedentelor bărbatului, iar acesta a fost eliberat în 2 februarie.

Poliţia Capitalei informează, vineri, că bărbatul a fost prins şi arestat, între timp, iar poliţistul care nu a făcut verificări va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu.

Comentarii