Sursă foto: Octav Ganea / INQUAM PHOTOS

Un nou județ a decis ca masca de protecție să devină obligatorie în spațiile deschise

Vrancea este ultimul județ care a hotărât ca purtarea măştilor de protecţie să devină obligatorie în spaţiile deschise, pentru a limita riscurile de transmitere a noului coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2020 - 17:11

Astfel, în urma hotărârii luate de CJSU Vrancea, măştile vor fi purtate obligatoriu în pieţele agroalimentare, oboare, târguri, talciocuri, pieţe, piaţete, grădini publice, parcuri, zone de agrement, în staţiile de aşteptare pentru transportul în comun, staţiile CFR, pe peroane şi în autogări. De asemenea, măştile vor fi purtate obligatoriu şi în parcările magazinelor şi spaţiilor comerciale, supermarket-uri şi hipermarket-uri, precum şi în curţi ale lăcaşurilor de cult şi la procesiunile religioase, respectiv înmormântări sau pelerinaje.

Primarii au termen până pe 3 august pentru a transmite lista spaţiilor în care purtarea măştilor în aer liber este obligatorie.

Până vineri, județul Vrancea a raportat un total de 1702 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Numărul pacienţilor internaţi în spital este de 158, dintre care şapte la secţia de terapie intensivă.

 

Comentarii