Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri. Judeţele vizate

Hidrologii au emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din Bacău şi Vaslui, ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultimele ore.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.06.2018 - 10:52

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), sunt afectate bazinele hidrografice Tutova – bazin amonte Ac. Cuibul Vulturilor şi sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici din judeţele Bacău şi Vaslui.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Tutova – bazin amonte Ac. Cuibul Vulturilor - judeţele Bacău şi Vaslui. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tutova – bazin superior amonte S.H. Rӑdeni”, spun hidrologii. Atenţionarea este valabilă până sâmbătă, la ora 16.00.

 

Comentarii

loading...