37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSocialUn milion de lei pentru apă sfințită. Primăria Capitalei vrea să facă...

Un milion de lei pentru apă sfințită. Primăria Capitalei vrea să facă cișmele lângă biserici

Primăria Capitalei are în proiect realizarea unei reţele de 50 de cişmele publice, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„În urma Campaniei <Propune pentru Bucureşti> a fost selecţionată şi propunerea de proiect <Cişmele/ţâşnitori publice cu jet de apă în Bucureşti cu sistem de oprire apă simplu>, proiect care urmează a fi implementat de către Direcţia Utilităţi Publice. Ca urmare a necesităţii dotării spaţiilor intens circulate pietonal cu cişmele publice de apă potabilă, ţinând cont de condiţiile climatice deosebite ale perioadelor de vară din ultimii ani, respectiv temperaturi care în timpul verii depăşesc în Municipiul Bucureşti +35 de grade Celsius la umbră şi peste +45 de grade la nivelul asfaltului, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de specialitate, a comandat operatorului sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din Municipiul Bucureşti, SC Apa Nova, întocmirea unui proiect tehnic a cărei aplicare să conducă la rezolvarea acesei problematici”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Astfel, urmare a realizării acestui proiect, au fost identificate 50 de locuri (staţii RATB, spitale, biserici şi locuri unde se organizează evenimente publice) unde există condiţii tehnice pentru amplasarea acestor cişmele. Cişmelele vor fi amplasate în zone precum Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Domenii, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Spitalul Fundeni, Spitalul Universitar sau Piaţa Mihail Kogălniceanu. De asemenea, jumătate dintre cele 50 de cişmele vor fi montate în perimetrul mai multor biserici din Capitală.

Potrivit proiectului, valoarea investiţiei, din bugetul PMB, va fi de 1.073.934 lei, cu tot cu TVA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă